Název | Množství a jednotka |
---|---|
krůtí maso | 500 g |
drůbeží vývar | 1/2 l |
česnek | 2 stroužky |
kmín drcený | 1 lžička |
olej na smažení | |
sůl | |
pepř | |
hladká mouka | 1 lžíce |
masox | 1/2 kostky |
Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem, osolím ½ lžičkou soli, okmínuju, a dusím 20 minut až půl hodinky. Pak vliju záklechtku (lžíce mouky rozkvedlaná v půl hrníčku vývaru nebo vody), povařím 5 minut, opepřím, přidám masox a nechám chvíli povařit. Nakonec přidám rozetřený česnek. Podáváme s šťouchanými brambory.
Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept
Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept
Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept
Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept
Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...