12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Zapomenuté heslo › Žemlovka s jablky

Název Množství a jednotka
houska obyčejná 5 - 6 ks
nastrouhaná jablka 4 ks
máslo 1 lžíce
vejce 2 ks
mléko 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup

Zapékací misku vymažeme máslem, jablka nastrouháme nahrubo nebo na plátky, housky nakrájíme na centimetrové plátky, ve větší misce rozmícháme v mléce cukr a vejce.
Plátky housek namáčíme v mléce tak, aby pěkně nasákly, vymačkáme je a poklademe jimi dno misky. Na nasáklé housky dáme vrstvu jablek, ty posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou jsou housky. Poklademe plátky másla a v troubě při teplotě 180°upečeme dozlatova asi třičtvrtě hodiny.



















 


RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...