2. 7. 2025   |   svátek má Patricie
 

Vločková kaše

Název Množství a jednotka
pšeničné vločky 150 g
cukr třtinový 1 lžička
mléko 150 ml
máslo 1 lžička

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky vysypeme do kastrůlku, zalijeme mlékem, aby byly ponořeny, přidáme lžičku cukru a za občasného míchání povaříme tak dlouho, až se mléko vyvaří a vločky zhoustnou. Odstavíme, přidáme lžičku másla, sladíme medem, javorovým sirupem, můžeme přidat kakao nebo ovoce, podle chuti.

Tip:
Ovesnou kaši dělám z pšeničných vloček, je chuťově lepší a nelepí se jako ovesné vločky.


 


RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové rohlíčky

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarský guláš

Postup: Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme do kříže a oloupeme. Papriky očistíme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...