16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Pistáciové rohlíčky

Název Množství a jednotka
loupané NESOLENÉ pistacie 100 g
hladká mouka 100 g
moučkový cukr 60 g
žloutek 1 ks
máslo 100 g
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)


Pistáciové rohlíčky - no, levného to není nic, to je pravda. Ale když je to jednou za čas - ten výsledek za to opravdu stojí. Jsou vynikající. Z pistácií jde dělat v podstatě téměř všechno, kam patří oříšky. Vyzkoušejte zelené cukroví :-).



Postup
Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, rozmixované pistácie, uprostřed uděláme důlek, dáme do něj žloutek a společně s máslem vypracujeme hladké, krásně zelené těsto :-). Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi hodinku odležet. Pak tvoříme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky, které upečeme při 160° asi 10-12 minut. Upečené rohlíčky můžeme obalit v moučkovém cukru, nebo růžky namáčet do čokolády a konce ještě posypat nahrubo nasekanými pistáciemi.
Z tohoto množství je asi 55 ks rohlíčků.

Poznámka:
Nesolené loupané pistácie je celkem kumšt sehnat, někde mívají ve zdravé výživě nebo v některých eshopech, myslím i v MaS.


 


RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...