1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Pistáciové rohlíčky

Název Množství a jednotka
loupané NESOLENÉ pistacie 100 g
hladká mouka 100 g
moučkový cukr 60 g
žloutek 1 ks
máslo 100 g
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)


Pistáciové rohlíčky - no, levného to není nic, to je pravda. Ale když je to jednou za čas - ten výsledek za to opravdu stojí. Jsou vynikající. Z pistácií jde dělat v podstatě téměř všechno, kam patří oříšky. Vyzkoušejte zelené cukroví :-).



Postup
Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, rozmixované pistácie, uprostřed uděláme důlek, dáme do něj žloutek a společně s máslem vypracujeme hladké, krásně zelené těsto :-). Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi hodinku odležet. Pak tvoříme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky, které upečeme při 160° asi 10-12 minut. Upečené rohlíčky můžeme obalit v moučkovém cukru, nebo růžky namáčet do čokolády a konce ještě posypat nahrubo nasekanými pistáciemi.
Z tohoto množství je asi 55 ks rohlíčků.

Poznámka:
Nesolené loupané pistácie je celkem kumšt sehnat, někde mívají ve zdravé výživě nebo v některých eshopech, myslím i v MaS.


 


RECEPTY

Bábovka s perníkem

Postup: Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné ořechy

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Meruňkový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový chléb

Postup: Odměříme si 300ml mléka. Z odměřeného mléka odlijeme trošku do hrnku (asi... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...