19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Svíčková omáčka

Název Množství a jednotka
hovězí svíčková 1000 gramů
slanina (špek) 100 gramů
olej 4 lžíce
kořenová zelenina 300 gramů
cibule 1/2 kusu
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Jarča



Postup
Hovězí svíčkovou prošpikujeme slaninou a osolíme. Do pánve si nalijeme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme.
Do pekáčku dáme nastrouhanou zeleninu, koření a přendáme maso z pánve. Podlijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby. Během pečení maso přeléváme. Pečeme do měkka. Měkké maso vyndáme, vytáhneme koření a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Zalijeme smetanou, v které jsme rozmíchali trochu mouky. Provaříme,dochutíme citronovou šťávou, cukrem a soli. Vložíme maso zpět a ještě chvíli společně prohřejeme.


 


RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...