14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Zapomenuté heslo › Treska ukrytá v lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
filé z tresky 200 g
rajčata 2 ks
čerstvé žampiony 5 ks
kuskus 1-2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme a oloupeme. Tresku necháme povolit, nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky a orestujeme na oleji. Přidáme oloupané žampióny (nebo hlívu, ale tu musíme déle dusit) nakrájené na tenké plátky, orestujeme spolu s rybou, až pustí šťávu. Přidáme nakrájená rajčata a dužinu z lilku a podusíme 10 minut - mírně můžeme podlít vodou. Osolíme, okořeníme hrubě mletým pepřem a provensálským kořením. Jakmile se vydusí tekutina, přidáme lžíci kuskusu, povaříme za stálého míchání ještě minutku a odstavíme. Necháme chvilku odpočinout (kvůli kuskusu), naplníme vydlabané půlky lilku a zapečeme v troubě. Hotové posypeme strouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Postup: Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...