17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Gnocchi se smetanou

Název Množství a jednotka
gnocchi 500 g
šunka 150 g
smetana ke šlehání 2 ks
bazalka 1 lžička
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme bazalkou a povaříme. Můžeme zahustit lžičkou mouky rozmíchané v trošce mléka. Dochutíme solí a cukrem podle chuti. Gnocchi zalijeme omáčkou a sypeme parmazánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Kečup z jablíček

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.Cibuli oloupeme... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...