17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Krůtí rolky plněné špenátem

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 1 kg
listový špenát 300 g
šunka 100 g
eidam 100 g
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Listový špenát pokrájíme nadrobno a na másle ho podusíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a párkrát strouhneme muškátový oříšek. Krůtí prsa nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Připravené plátky masa potřeme silnější vrstvou podušeného špenátu (cca 1 cm od okrajů), přikryjeme plátkem šunky a plátkem eidamu, zarolujeme a spíchneme párátky nebo obtočíme nití. Závitky opečeme ze všech stran na oleji, naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou vroucí vody a cca půl hodiny pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 190°. Podáváme s bramborovým pyré, opečenými nebo třeba tymiánovými brambory.


 


RECEPTY

Krémová česnečka

Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...