1. 5. 2024   |   svátek má Svátek práce
 

Krůtí rolky plněné špenátem

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 1 kg
listový špenát 300 g
šunka 100 g
eidam 100 g
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Listový špenát pokrájíme nadrobno a na másle ho podusíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a párkrát strouhneme muškátový oříšek. Krůtí prsa nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Připravené plátky masa potřeme silnější vrstvou podušeného špenátu (cca 1 cm od okrajů), přikryjeme plátkem šunky a plátkem eidamu, zarolujeme a spíchneme párátky nebo obtočíme nití. Závitky opečeme ze všech stran na oleji, naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou vroucí vody a cca půl hodiny pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 190°. Podáváme s bramborovým pyré, opečenými nebo třeba tymiánovými brambory.


 


RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...