26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Kapr s křenovou majonézou

Název Množství a jednotka
kapr 600 g
hladká mouka
máslo 100 g
majonéza 4 lžíce
křen
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme, prosolíme a necháme odležet.
Po té kapra obalíme v mouce smíchané se sladkou mletou paprikou. Na pánvi si rozehřejeme máslo a porce kapra osmažíme do červena po obou stranách.
Na talíři doplníme porce majonézou, do které jsme vmíchali nastrouhaný křen.


 


RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA