3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Lín v houbové omáčce

Název Množství a jednotka
lín 1000 g
mouka 1 lžíce
máslo 2 lžíce
čerstvé houby 250 g
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a necháme asi půl hodiny odležet.Pak po obou stranách opečeme na rozpáleném másle. Rybu vytáhneme, dáme na talíř do tepla a na zbylém tuku podusíme houby nakrájené na plátky. Zvlášť osmažíme na lžíci másla cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, mírně povaříme, spojíme s podušenými houbami, dochutíme pepřem, solí, kmínem a vše i s rybou ještě chvíli společně povaříme.


 


RECEPTY

Zapečená růžičková kapusta

Postup: Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Bábovka s perníkem

Postup: Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...