19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Polévka z jarních bylinek

Název Množství a jednotka
mladé lístky kopřiv 1 hrst
lístky popence 1/2 hrsti
lístky jahodníku 1/2 hrsti
petrželka 1 hrst
smetana 12% 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Mladé lístky kopřiv, popence, jahodníku a petrželky opereme a nasekáme najemno. Rozpustíme máslo, vhodíme bylinky a chvilku podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme světlou jíšku z másla a mouky a povaříme asi deset minut. Před podáváním přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.


 


RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...