15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Krůtí guláš

Název Množství a jednotka
horní krůtí stehno 1 kg
cibule 5 ks
česnek 2 stroužky
mletá sladká paprika 3 lžičky
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji opečeme do zlatova. Přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájené krůtí maso, kmín, pepř a tymián. Maso orestujeme, podlijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl doměkka. Pak přidáme záklechtku (hladká mouka rozkvedlaná se studenou vodou), promícháme, podle potřeby dochutíme solí, případně masoxem a vaříme ještě asi dvacet minut. Nakonec do guláše nastrouháme 2 větší stroužky česneku a povaříme už jen krátce. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.


 


RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka od babičky

Postup: Sušené houby namočíme do půl litru vody alespoň na dvě hodinky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...