Název | Množství a jednotka |
---|---|
horní krůtí stehno | 1 kg |
cibule | 5 ks |
česnek | 2 stroužky |
mletá sladká paprika | 3 lžičky |
drcený kmín | 1 lžička |
tymián | 1 lžička |
sůl | 1 1/2 lžičky |
hladká mouka | 1 1/2 lžíce |
sádlo | 3 lžíce |
masox | 1 kostka |
vroucí voda | 1 1/2 l |
pepř | 1/2 lžičky |
Postup: Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme... zobrazit recept
Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept
Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept
Postup: Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských... zobrazit recept
Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek