14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Zapomenuté heslo › Čočková polévka s uzenáčem

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
uzenáč 200 g
cibule 2 ks
pórek 1 ks
mrkev 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový list, hřebíčky a vaříme do poloměkka. Nesolíme! Když je čočka téměř měkká, přidáme rajský protlak, nadrobno nakrájenou mrkev a pórek, utřený česnek a dovaříme doměkka. Přidáme nakrájeného obraného uzenáče, vlijeme červené víno a povaříme ještě asi 10 minut. Solíme až nakonec, někdy není třeba dosolit vůbec. Na talířích sypeme petrželkou nebo pažitkou.


 


RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečenáče podle Jarči

Postup: Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...