14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Čočková polévka s uzenáčem

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
uzenáč 200 g
cibule 2 ks
pórek 1 ks
mrkev 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový list, hřebíčky a vaříme do poloměkka. Nesolíme! Když je čočka téměř měkká, přidáme rajský protlak, nadrobno nakrájenou mrkev a pórek, utřený česnek a dovaříme doměkka. Přidáme nakrájeného obraného uzenáče, vlijeme červené víno a povaříme ještě asi 10 minut. Solíme až nakonec, někdy není třeba dosolit vůbec. Na talířích sypeme petrželkou nebo pažitkou.


 


RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...