19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Panádlová polévka

Název Množství a jednotka
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
rohlíky 4 ks
smetana 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo a společně s nalámanými rohlíky dáme vařit do litru osolené vody. Vaříme asi dvacet minut, až je zelenina měkká a rohlíky rozvařené. Polévku rozmixujeme (babičky propasírovaly nebo nechaly jen tak), zjemníme smetanou, máslem a rozšlehaným žloutkem. Podáváme s nasekanou petrželkou.

Tip:
Bílky, které nám zbudou, přidáme večer do vaječiny :-)


 


RECEPTY

Špaldový chléb

Postup: Odměříme si 300ml mléka. Z odměřeného mléka odlijeme trošku do hrnku (asi... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská polévka s celerem

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nastrouhaný celer a mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...