Název | Množství a jednotka |
---|---|
mléko | 1 l |
vroucí voda | 1/2 l |
tvaroh | 1 kostka |
olomoucké tvarůžky | 7 tyčinek |
máslo | 30 g |
kmín | |
brambory | 3 ks |
sůl |
Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept
Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept
Postup: Ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody, pak je necháme pořádně v... zobrazit recept
Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a nakrájíme na malé kostičky -... zobrazit recept
Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším struhadle (hvězdičky) nebo... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek