17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Bílá zelná polévka

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 1/2 hlávky
brambory 3 ks
mléko 1/2 l
hladká mouka 1 lžíce
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme, odstraníme košťál a vrchní listy a nakrájíme na tenké proužky nebo nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obojí dáme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme doměkka. Pak přidáme záklechtku - lžíci hladké mouky rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky a pár minut povaříme. Dolijeme hrnkem mléka, přivedeme k varu, přidáme rozšlehané vajíčko a máslo a už nevaříme. Podle potřeby dochutíme solí.


 


RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Zelňačka

Postup: Zelí dáme vařit do osolené vody. Přidáme klobásku vcelku, bobkový list, nové... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...