18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Pečené uzené koleno

Název Množství a jednotka
uzené koleno 1 ks
med 3 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
worchestrová omáčka 1 lžíce
bylinkové koření 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 03 h.
Mamut :-)



Postup
Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli následnému marinování. Koleno vyjmeme, necháme vychladit, kůži nařízneme do kříže, potřeme ze všech stran marinádou připravenou z medu, sojové omáčky, worchestru, oleje, koření (dala jsem 7 bylin, ale můžeme použít jakékoliv podle chuti) a prolisovaného česneku, necháme v lednici odležet nejlépe přes noc, podlijeme troškou vývaru, ve kterém jsme koleno vařili a upečeme za občasného podlití výpekem necelou hodinu dozlatova.

Tip:
Z vývaru po vaření kolena můžeme připravit:
kapustnicu
hrachovku
fazolačku
uzenou polévku s kroupama
nebo
ukrajinský boršč


Další fotografie
 


RECEPTY

Salát z mortadelly

Postup: Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.Do mísy dáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské řezy

Postup: Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...