19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Polévka ze zelených fazolek

Název Množství a jednotka
fazolky ve slaném nálevu sterilované 1 plechovka
brambory 3 ks
mléko 200 ml
zakysaná smetana 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1/2l studené vody, osolíme a vaříme doměkka. Lžíci hladké mouky rozmícháme dohladka v mléce (záklechtka), vlijeme do polévky a povaříme. Zakysanou smetanu zředíme troškou mléka, aby se nám neudělaly hrudky a přidáme do polévky. Krátce povaříme a odstavíme. Dochutíme solí a po kapkách přidáme ocet. Kdybychom vlili ocet rovnou, polévka by se mohla srazit. Na talíř dáme lžičku másla a zlijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s pomazánkou

Postup: Uvaříme 3 vejce natvrdo.Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...