19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Polévka ze zelených fazolek

Název Množství a jednotka
fazolky ve slaném nálevu sterilované 1 plechovka
brambory 3 ks
mléko 200 ml
zakysaná smetana 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1/2l studené vody, osolíme a vaříme doměkka. Lžíci hladké mouky rozmícháme dohladka v mléce (záklechtka), vlijeme do polévky a povaříme. Zakysanou smetanu zředíme troškou mléka, aby se nám neudělaly hrudky a přidáme do polévky. Krátce povaříme a odstavíme. Dochutíme solí a po kapkách přidáme ocet. Kdybychom vlili ocet rovnou, polévka by se mohla srazit. Na talíř dáme lžičku másla a zlijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové mušle

Postup: Máslo vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...