Recept na tuhle polévku je od Maxim Turbulenc, ale kde jsem k němu přišla, už z paměti nevydoluju :).
Postup
Kuřecí čtvrtky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 2l vody, přidáme celou cibuli, 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 5 kuliček pepře a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, obereme, polévku přecedíme a vrátíme do ní obrané maso. Polévku zahustíme záklechtkou, povaříme, přidáme prolisovaný česnek podle chuti, pepř a rozšlehané žloutky, necháme už jen prohřát. Podáváme s osmaženým chlebem obaleným ve vajíčku. Polévku dochutíme pár kapkami octa, měla by být mírně nakyslá.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...