2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Vepřová pečeně

Název Množství a jednotka
vepřové maso - krkovice 600 g
cibule 1 ks
česnek 6 stroužků
drcený kmín
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou krkovičku vcelku ze všech stran potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme 1dl vroucí vody a upečeme doměkka.

Tip:
Pokud nám pečené maso zbude, můžeme udělat masovou pomazánku.


 


RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...