3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zapomenuté heslo › Vepřová pečeně

Název Množství a jednotka
vepřové maso - krkovice 600 g
cibule 1 ks
česnek 6 stroužků
drcený kmín
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou krkovičku vcelku ze všech stran potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme 1dl vroucí vody a upečeme doměkka.

Tip:
Pokud nám pečené maso zbude, můžeme udělat masovou pomazánku.


 


RECEPTY

Albánská polévka

Postup: Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a... zobrazit recept

RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...