Všechny smetanové omáčky dělám na másle, ale můžete samozřejmě použít i olej.
Postup
Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo špalíčky - opláchneme a osušíme utěrkou. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, zasypeme paprikou a na tomto základu opečeme kuřecí části. Podlijeme vroucí vodou tak, aby bylo kuře ponořené, osolíme a dusíme doměkka (podle potřeby vodu doléváme). Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce, přidáme smetanu, přisolíme a povaříme. Kuřecí kousky obereme a vložíme zpět do omáčky, necháme prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek