17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Kuřecí prsa v pomerančové omáčce

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 400 g
pomeranč 1 ks
pomerančová marmeláda 2 lžíce
hladká mouka
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Daniela



Postup
Kuřecí prsa rozřízneme, aby plátky byly tenčí, naklepeme, opepříme a osolíme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuřecí plátky zprudka osmažíme. Hotové maso vyjmeme na talíř, do výpeku na pánvi přidáme nakrájený pomeranč, máslo a jemně orestujeme. Poté přidáme lžíci medu, marmeládu a vše promícháme. Omáčku dosolíme dle chuti.
Do hotové omáčky vrátíme kuřecí plátky a vše jemně asi 4-5 minut prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží.

Tip:
Místo pomerančové marmelády můžeme dát pomerančový džus (1,5dl) a rozmíchat v něm lžičku mouky. Omáčka nebude tak sladká :).


 


RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky na citronu a rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nesolíme ani... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...