13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Zapomenuté heslo › Francouzské palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 300 g
mléko 300 ml
minerální voda 200 ml
vejce 3 ks
máslo 20 g
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným šlehačem. Necháme v chladu půl hodiny odpočinout a na teflonové pánvi potřené olejem smažíme tenké palačinky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Ptáčci v rozletu

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...