Název | Množství a jednotka |
---|---|
hovězí svíčková | 1 kg |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
malý celer | 1/2 ks |
cibule | 1 ks |
špek | 100 g |
nové koření | 5 kuliček |
pepř celý | 5 kuliček |
bobkový list | 1 ks |
máslo | 30 g |
hladká mouka | 1 1/2 lžíce |
mléko | 1/2 l |
smetana ke šlehání | 1 ks |
sůl | |
cukr | |
citrónová šťáva | |
hořčice | |
brusinkový kompot |
domácí knedlík
Název | Množství a jednotka |
---|---|
houska
Upravit ingredienci: houska
|
10 ks |
Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept
Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept
Postup: Mléko rozšleháme s vejci, moukou, cukrem, solí a práškem do pečiva a umícháme... zobrazit recept
Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept
Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...