21. 5. 2019   |   svátek má Monika
 

Hruškové zelí

Název Množství a jednotka
sterilované červené zelí 700 g
cibule 1 ks
hrušky 1-2 ks
kukuřičná nebo hladká mouka 1 lžíce
skořice 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Velkou sklenici červeného sterilovaného zelí dáme do hrnce, zalijeme hrnkem vody a dáme vařit. Po půlhodině přidáme zásmažku - na sádle necháme zrůžovět najemno nakrájenou cibulku, přidáme lžíci hladké nebo kukuřičné mouky, zalijeme sklenicí studené vody, promícháme a vlijeme do zelí. Přidáme 1 větší oloupanou hrušku (nebo dvě menší) nastrouhanou na hrubém struhadle, půl lžičky skořice a povaříme doměkka za občasného promíchání. Pokud je potřeba, zelí dosolíme podle chuti.


 


RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...