17. 11. 2019   |   svátek má Mahulena, Den boje...
 

Hruškové zelí

Název Množství a jednotka
sterilované červené zelí 700 g
cibule 1 ks
hrušky 1-2 ks
kukuřičná nebo hladká mouka 1 lžíce
skořice 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Velkou sklenici červeného sterilovaného zelí dáme do hrnce, zalijeme hrnkem vody a dáme vařit. Po půlhodině přidáme zásmažku - na sádle necháme zrůžovět najemno nakrájenou cibulku, přidáme lžíci hladké nebo kukuřičné mouky, zalijeme sklenicí studené vody, promícháme a vlijeme do zelí. Přidáme 1 větší oloupanou hrušku (nebo dvě menší) nastrouhanou na hrubém struhadle, půl lžičky skořice a povaříme doměkka za občasného promíchání. Pokud je potřeba, zelí dosolíme podle chuti.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Madeirská omáčka

Postup: Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...