16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Těstovinový salát

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 250 g
šunka 200 g
cibule 1 ks
nakládané okurky 5 ks
majonéza 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme odkapat. Mezitím co se těstoviny vaří, si nakrájíme nadrobno cibuli, kyselé okurky, uzeninu (buďto klobásku, dietní salám, šunku, anglickou slaninu, případně uzené maso), přísady dáme do větší mísy a promícháme. Přidáme uvařené těstoviny, majonézu, lžičku hořčice, lžíci kečupu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.


 


RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...