Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 2 lžících oleje. Jakmile začnou zlátnout okraje cibulky, přidáme nakrájené maso a zprudka orestujeme dozlatova. Zasypeme 2 lžičkami sladké papriky, promícháme, osolíme zarovnanou lžičkou soli, přidáme plechovku cizrny a zalijeme hrnkem vývaru. Necháme projít varem a přídáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali lžíci kukuřičné mouky. Povaříme pět minut, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s kuskusem, bulgurem nebo rýží.
Tip: Místo mléka můžeme dát smetanu nebo zakysanou smetanu. Maso můžeme použít krůtí nebo kuřecí.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek