19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Tataráček z avokáda

Název Množství a jednotka
avokádo 1-2 ks
sušená rajčata 4-5 ks
kapary 1 lžíce
petrželka 1 lžíce
olivový olej 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)


Jasně že pravý tatarák je jen z hovězího masa a levý tatarák není. Jenže nazvat tento avokádový zázrak "jen" pomazánkou je trošku škoda, přece jen "tataráček" je takové honosnější :-). Každopádně ať si jej nazve každý jak chce, na bagetě je tato forma avokáda naprosto úžasná.



Postup
Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata (4-5 ks, podle velikosti), nasekané kapary, přidáme 2 lžičky olivového oleje ze sušených rajčat, nasekanou petrželku a ochutíme 2 lžičkami citronové šťávy, solí a pepřem podle chuti. Mažeme na opečenou bagetu nebo jen tak na pečivo.


 


RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...