19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Tataráček z avokáda

Název Množství a jednotka
avokádo 1-2 ks
sušená rajčata 4-5 ks
kapary 1 lžíce
petrželka 1 lžíce
olivový olej 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)


Jasně že pravý tatarák je jen z hovězího masa a levý tatarák není. Jenže nazvat tento avokádový zázrak "jen" pomazánkou je trošku škoda, přece jen "tataráček" je takové honosnější :-). Každopádně ať si jej nazve každý jak chce, na bagetě je tato forma avokáda naprosto úžasná.



Postup
Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata (4-5 ks, podle velikosti), nasekané kapary, přidáme 2 lžičky olivového oleje ze sušených rajčat, nasekanou petrželku a ochutíme 2 lžičkami citronové šťávy, solí a pepřem podle chuti. Mažeme na opečenou bagetu nebo jen tak na pečivo.


 


RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí směs na topinky

Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky a na cibulce orestujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...