13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Výživová poradna › Vepřová "zahradnická roláda"

Název Množství a jednotka
vepřová kýta - libové maso cca 1/2 kg
sůl dle potřeb
mražená zelenina - Mochovská směs cca 1/3 sáčku
vejce 1 ks
krupička z tvrdozrnné pšenice l lžíce
Zobrazit všechny ingredience

hlavní na oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme paličkou.
Z obou stran mírně posolíme, vnitřní stranu pokapeme sojovou omáčkou a mírně worčestrem (vmasírujeme do masa), na to potřeme slabounce hořčicí.
Nádivku jsme si připravili z jednoho vajíčka smíchaného se lžící dětské krupičky a mrazené zeleniny (já dala jemně sekanou polévkovou směs, ale může být jakákoli).
Zeleninu osmahneme na lžičce másla a následně zalijeme směsí vajíčka s dětskou krupičkou, mírně osolíme.
Nevysmažujeme do sucha, stačí jen co se suroviny spojí - vše se upeče v roládě.
Zchladlou nádivkou plát potřeme, zavineme a upevníme nití ( nitěmotáme tak, abychom po upečení dokázali všechny nitě odstranit bez potrhání rolády)
Roládu dáme do nejlépe sádlem vymazeného pekáčku, podlijeme vodou a dáme péci - zpočátku přikrytou, ke konci odkryjeme aby roláda mohla zčervenat.
Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou, provařit a i přidat lžíci hořčice - s rýží chutná výborně.
Odňiťováváme a krájíme nejlépe studené, ale jde i jen zchladlá, musíme ale mít dostatečně ostrý nůž.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Paštika z drůbežích jater

Postup: Játra očistíme od blanek, omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...