19. 10. 2019   |   svátek má Michaela
 

Chilli con carne s kukuřicí

Název Množství a jednotka
hovězí maso mleté 600 g
bílé fazole v tomatu 2 plechovky
sterilovaná kukuřice 300 g
oranžová paprika 1 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: mexická
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme lžičku krupicového cukru a za stálého míchání necháme cibuli zkaramelizovat (až začne mírně hnědnout). Přidáme mleté maso, které jsme předtím překrájeli na menší kusy a vařečkou nebo vidličkou maso promícháváme při opékání tak, aby se od sebe oddělilo. Maso opečeme dozlatova, přidáme plechovku bílých pečených fazolí, oranžovou papriku nakrájenou nadrobno, vyklopíme plechovku sterilované kukuřice, osolíme, opepříme, přidáme vrchovatou lžíci rajčatového protlaku, podlijeme trochou vývaru a necháme podusit asi 10 minut. Přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostky, 5 stroužků prolisovaného česneku, pokud je potřeba, ještě trošku podlijeme vývarem a společně dodusíme doměkka asi 15 - 20 minut. Nakonec přidáme chiili - buďto koření, nebo jakoukoliv chilli omáčku podle chuti.


 


RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...