Název | Množství a jednotka |
---|---|
hladká mouka | 250 g |
moučkový cukr | 50 g |
máslo | 125 g |
žloutek | 1 ks |
prášek do pečiva | 1/2 ks |
mléko | 3-4 lžíce |
Náplň: | |
mleté vlašské ořechy | 100 g |
mléko | 100 ml |
vanilkový cukr | 1 lžička |
skořice | 1 lžička |
med | 1 lžička |
rum | |
piškotové drobečky |
Postup: Hlávku zelí zbavíme nepěkných listů, rozpůlíme , vyřízneme košťál a nakrouháme... zobrazit recept
Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept
Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept
Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept
Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek
Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...