Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek, máslo a 3-4 lžíce mléka a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu půl hodiny odpočinout. Odpočinuté těsto rozválíme a nakrájíme na obdélníky. Doprostřed každého obdélníku dáme náplň, stočíme, konce zahneme do tvaru rohlíčku a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200° dorůžova. Ještě horké rohlíčky pocukrujeme.
Ořechová nádivka: 100g mletých ořechů přelijeme 100 ml horkého svařeného mléka, smícháme se lžičkou skořice, lžičkou vanilkového cukru, lžičkou medu a rumem podle chuti. Pokud je nádivka moc řídká, můžeme ji zahustit rozdrcenými piškoty.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek