17. 9. 2024   |   svátek má Naděžda
 

Hraběnčiny řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 450 g
máslo 250 g
moučkový cukr 120 g
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, másla, 4 žloutků, 120 g moučkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme na vále vláčné těsto. Třetinu těsta oddělíme a uložíme v mikroténové fólii do mrazničky. Zbylou část těsta necháme hodinku odpočinout v lednici, rozválíme na pomoučeném válu na plát, který přendáme na plech. Těsto poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a posypeme skořicovým cukrem.
Ze 4 bílků a 3 lžic moučkového cukru ušleháme sníh, kterým potřeme jablečnou náplň. Na povrch nahrubo nastrouháme zmrzlé těsto, které jsme měli odložené v mrazáku. Moučník vložíme do vyhřáté trouby na 170° a upečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky

Postup: Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečenáče podle Jarči

Postup: Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...