18. 2. 2025   |   svátek má Gizela
 

Hraběnčiny řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 450 g
máslo 250 g
moučkový cukr 120 g
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, másla, 4 žloutků, 120 g moučkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme na vále vláčné těsto. Třetinu těsta oddělíme a uložíme v mikroténové fólii do mrazničky. Zbylou část těsta necháme hodinku odpočinout v lednici, rozválíme na pomoučeném válu na plát, který přendáme na plech. Těsto poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a posypeme skořicovým cukrem.
Ze 4 bílků a 3 lžic moučkového cukru ušleháme sníh, kterým potřeme jablečnou náplň. Na povrch nahrubo nastrouháme zmrzlé těsto, které jsme měli odložené v mrazáku. Moučník vložíme do vyhřáté trouby na 170° a upečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...