Název | Množství a jednotka |
---|---|
rýže Arborio | 350 g |
šalotka | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
bílé víno | 200 ml |
kuřecí vývar | 250 ml |
tymián | |
máslo | 1 lžíce |
olivový olej | 3 lžíce |
parmezán | 50 g |
sůl | |
pepř | |
petrželka |
Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept
Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept
Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept
Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept
Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...