20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Citronovo-mandlová srdíčka

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
máslo 150 g
moučkový cukr 80 g
mleté mandle 120 g
žloutek 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a citronové kůry a šťávy vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Rozválíme na plát, vypichujeme srdíčka a ve středně vyhřáté troubě na 160° upečeme, až začnou okraje mírně růžovět (asi 8 minut, podle trouby). Vychladlé cukroví slepujeme citronovým nebo vanilkovým krémem nebo mandlovou nádivkou a potíráme citronovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarský guláš

Postup: Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme do kříže a oloupeme. Papriky očistíme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...