19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Zapečené farfalle s kuřecími játry

Název Množství a jednotka
kuřecí játra 500 g
farfalle 500 g
čerstvé žampiony 250 g
šunka 150 g
rajčata 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě doměkka. V hlubší pánvi necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a orestujeme je dozlatova. K orestovaným játrům přidáme nakrájenou šunku, žampióny, oloupaná nakrájená rajčata, směs osolíme, opepříme a podusíme asi deset minut. Přidáme scezené farfalle, promícháme a přendáme do vymazaného pekáčku.
Připravíme si bešamel - z másla a mouky připravíme světle růžovou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou a metličkou mícháme do zhoustnutí, až nám vznikne hladká omáčka. Osolíme (cca 1/2 lžičky soli), mírně opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku (tak desetkrát strouhneme). Bešamel nalijeme na připravenou směs v pekáčku, lehce promícháme, aby se bešamel dostal všude, posypeme nahrubo nastrouhaným eidamem a dáme do trouby zapéct na 180° asi 30 - 35 minut dozlatova.


 


RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...