Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme (neoloupané) na hrubém struhadle. Osolíme, necháme chvíli odstát, rukou cuketu trochu vymačkáme a přebytečnou vodu slijeme - jen co jde, cuketa bude pouštět vodu dále. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a zahustíme kukuřičnou moukou. Směs opepříme a na trošce oleje lžící naneseme těsto, rozplácneme na tenčí placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Placičky můžeme péct i nasucho na keramické pánvi, nebo upéct v troubě na pečícím papíře. Podáváme samotné jako bramboráky, nebo jako přílohu k masu. Místo kukuřičné můžeme dát samozřejmě hladkou mouku.
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...