Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme (neoloupané) na hrubém struhadle. Osolíme, necháme chvíli odstát, rukou cuketu trochu vymačkáme a přebytečnou vodu slijeme - jen co jde, cuketa bude pouštět vodu dále. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a zahustíme kukuřičnou moukou. Směs opepříme a na trošce oleje lžící naneseme těsto, rozplácneme na tenčí placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Placičky můžeme péct i nasucho na keramické pánvi, nebo upéct v troubě na pečícím papíře. Podáváme samotné jako bramboráky, nebo jako přílohu k masu. Místo kukuřičné můžeme dát samozřejmě hladkou mouku.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek