18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Mramorová bábovka

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo 140 g
vejce 3 ks
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně přidáváme mouku, mléko a ostatní přísady kromě kakaa. Nakonec lehce zabalíme ušlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta oddělíme a do druhé poloviny přidáme kakao. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme na dno bílé těsto, na něj opatrně nalijeme kakaové těsto a příborovým nožem uděláme do těsta "zářez", aby se těsta jen lehce prolnuly a vytvořily pak v bábovce mramorování. Pečeme při 180° asi 50 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotovou bábovku pocukrujeme.


 


RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koktejl z mléčného baru

Postup: Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...