4. 10. 2022   |   svátek má František
 

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa bez kůže 600 g
plnotučná hořčice
vejce 2 ks
dětská krupice
sojová omáčka
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo k obědu
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř pak potřeme ještě sojovou a worchestrovou omáčkou a plnotučnou hořčící.
Takto okořeněnou kapsu plníme předem připravenou řidší vaječinou (vajíčka umícháme spolu s vrchovatou lžičkou dětské krupičky, smažíme jen do polotuha, vmícháme nasekanou zelenou petrželku, kterou vůbec nemusíme šetřit).
Kapsu uzavřeme jehlami, párátky nebo si pomůžeme provázkem (upevňovací "náčiní" před podáváním samozřejmě odstraníme)
Takto připravené kapsy zprudka opečeme na oleji s přídavkem kousku másla do červena. Zaprášíme moukou, orestujeme a za občasného podlévání a přelévání šťávou dusíme do měkka.
Poté kapsy vyjmeme, pokrájíme (aby byla vidět náplň - stačí napůl, já zvolila plátky). Příloha - vařené brambory.

Prsou kolik kdo sní - nám stačí jedna kapsička pro dva - záleží kdo je jaký jedlík.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...