23. 9. 2019   |   svátek má Berta
 

Guláš ze srdíček a jater

Název Množství a jednotka
vepřové srdce 300 g
vepřová játra 400 g
cibule 3 ks
mletá sladká paprika 1 lžíce
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule zezlátne, očistíme a nakrájíme srdce a játra. K dozlatova opečené cibuli přidáme vrchovatou lžíci mleté papriky, osmahneme, přidáme nakrájené maso, orestujeme jej, zalijeme litrem vroucí vody, přidáme lžičku kmínu a pod pokličkou vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme záklechtku, kostku masoxu, osolíme a povaříme ještě pět minut. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.

Tip:
Na guláš můžeme použít jakékoliv vnitřnosti - játra, srdce nebo žaludky (i jejich kombinaci), hovězí, vepřové i drůbeží (drůbeží se vaří kratší dobu).


 


RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...