2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Guláš ze srdíček a jater

Název Množství a jednotka
vepřové srdce 300 g
vepřová játra 400 g
cibule 3 ks
mletá sladká paprika 1 lžíce
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule zezlátne, očistíme a nakrájíme srdce a játra. K dozlatova opečené cibuli přidáme vrchovatou lžíci mleté papriky, osmahneme, přidáme nakrájené maso, orestujeme jej, zalijeme litrem vroucí vody, přidáme lžičku kmínu a pod pokličkou vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme záklechtku, kostku masoxu, osolíme a povaříme ještě pět minut. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.

Tip:
Na guláš můžeme použít jakékoliv vnitřnosti - játra, srdce nebo žaludky (i jejich kombinaci), hovězí, vepřové i drůbeží (drůbeží se vaří kratší dobu).


 


RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...