22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Šašlik /šašlyk/

Název Množství a jednotka
jehněčí maso 1000 g
cibule 3 ks
slanina (špek) 250 g
ocet
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 12 h.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, potřeme octem nebo citronovou šťávou a dáme přes noc /alespoň na 12 hodin / odležet.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Spaghetti con funghi - špagety s hříbky

Postup: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli)... zobrazit recept

RECEPTY

Řepné karbanátky s kapustou

Postup: Čevenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Půlku kapusty očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...