8. 5. 2024   |   svátek má Den osvobození od...
 

Zapomenuté heslo › Šašlik /šašlyk/

Název Množství a jednotka
jehněčí maso 1000 g
cibule 3 ks
slanina (špek) 250 g
ocet
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 12 h.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, potřeme octem nebo citronovou šťávou a dáme přes noc /alespoň na 12 hodin / odležet.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka

Postup: Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...