Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule zezlátne, očistíme a nakrájíme srdce a játra. K dozlatova opečené cibuli přidáme vrchovatou lžíci mleté papriky, osmahneme, přidáme nakrájené maso, orestujeme jej, zalijeme litrem vroucí vody, přidáme lžičku kmínu a pod pokličkou vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme záklechtku, kostku masoxu, osolíme a povaříme ještě pět minut. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.
Tip: Na guláš můžeme použít jakékoliv vnitřnosti - játra, srdce nebo žaludky (i jejich kombinaci), hovězí, vepřové i drůbeží (drůbeží se vaří kratší dobu).
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek